Арэал пасялення


  • Гепард "жыве ў раўнінах Афрыкі і паўднёва-заходняй Азіі. Гістарычна іх асяроддзе пражывання распаўсюджвалася на Індыю, але нядаўна назіранняў не было. Цяперашняе насельніцтва геаграфічна ізалявана.
    Леапард "жыве пераважна ў лясах і на лугах, але можа квітнець і ў маргінальных гарах і пустынных месцах пражывання. Іх дыяпазон распаўсюджваецца праз Афрыку на паўднёвы ўсход Кітая з рознай ступенню шчыльнасці насельніцтва.

Дыета


  • Гепард "" драпежныя. Аддае перавагу выпасу жывёл прыкладна ад 30 да 40 фунтаў, такіх як газелі і імпалы. Ён таксама з'есць зайцоў і некаторых птушак.
    Леапард "" драпежныя. Аддае перавагу дробным і сярэднім пашавым жывёлам, напрыклад, газелям або чубкам. Аднак пры неабходнасці леапарды будуць есці ўсё, у тым ліку гнаявыя жукі і земнаводныя.

Паляўнічы стыль

Марфалогія


  • Гепарды "" аформлены настолькі па-рознаму, як і іншыя вялікія кошкі, што яны свой род. Яны маюць шалёнае цела, падобнае на харта. Галавы ў іх невялікія ў прапорцыі, каб іх целы ўпарадкавалі ход, а хвасты іх у канцы распластоўваюцца і дзейнічаюць як руль. Гепарды маюць поўсць з цвёрдых плям і дзве чорныя слёзныя лініі, якія праходзяць ад іх вачэй да куткоў рота, каб дапамагчы бачыць вялікія адлегласці.
    У леапарда ёсць больш аб'ёмнае цела ў больш традыцыйнай форме кошкі. Ногі ў іх прапарцыйна кароткія, а лапы шырокія, каб лазіць па дрэвах. Іх сківіцы магутныя і могуць раздушыць косці здабычы. У леапардаў плямы ў форме разеткі і белыя паўмесяцы пад вачыма, якія дапамагаюць у начным бачанні.

Вакалізацыя


  • Гепарды "" - адзіныя буйныя кошкі, якія не могуць рыкаць. Замест гэтага яны выдаюць розныя гукі, уключаючы мурлыканне, шчабятанне і рыканне.
    Леапард "" вырабляе гук, які класіфікуецца як рык або рык / рык. Ён падобны на леў, але значна менш гучны.

Літаратура